SOSYAL SORUMLULUK POLITIKASI

Abalıoğlu Holding insana verdiği değerin bir parçası olarak, tüm faaliyetlerinde sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi yönetim anlayışının temel ve değişmez unsurlarından biri olarak kabul eder. Sürdürülebilir büyüme ile birlikte paydaşlarımıza, çevreye ve topluma karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek işletme amacımızdır. Bu çerçeve içinde sorumluluklarımız hızla ilerleyen, etkinliği her gün artarak iş ahlakımızın önemli ve ayrılmaz bir parçası haline gelmektedir. Faaliyet göstermekte olduğumuz tüm coğrafyalarda topluma karşı sosyal ve çevresel sorumluluklarımızı; hissedarlarımız, çalışanlarımız, kamu, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarımız ile uyumlu bir işbirliği içinde yerine getirmeye özen gösteririz.

Çalışanlara Karşı Sorumluluklarımız

Çalışma yaşı yasaların belirlediği gibi olup, çocuk işçi çalıştırılmasına müsaade edilmemekte ve desteklenmemektedir.

Çalışanlarını hiçbir konuda baskı altında çalıştırmamaktadır. Tüm çalışanlar eşit şartlar altında kendi rızaları ile uygun pozisyonlarda istihdam edilmektedir.

Abalıoğlu Holding, tüm çalışanlarının sağlığı ve güvenliği için yasal gereklilikleri yerine getirmekte, personelin tüm sağlık ve güvenlik risklerini önlemek için gerekli tedbirleri almakta ve eğitim olanakları ile gelişimlerini destekleyip iş sağlığı ve güvenliğini sağlamaktadır.

Çalışanlar fikir, inanç özgürlüğüne sahip olup, kimseye dil, din, ırk, cinsiyet, sosyal sınıf, yaş birlik üyeliği gibi konularda ayrımcılık uygulanmamaktadır.

Çalışma saatlerini yasaların öngördüğü şekilde düzenlemekte, düzenli olarak fazla mesaiyi yapmamakta ve çalışanlarına haftada bir gün izin vermektedir.

Ücret politikası çalışanlarımızın bilgi ve becerilerine göre değerlendirilmekte ve asgari ücretin altında ödeme yapılmamaktadır.

Yönetim tüm çalışanların istek ve şikayetlerini dinler. Çalışanlar istek ve şikâyetlerini yönetime bildirmekte ve bu konuların çözümleri yönetim tarafından analiz edilerek sonuçlandırılmaktadır.

 

Doğaya ve Çevreye Karşı Sorumluluklarımız

Yalnız kendimizin değil çevremizdeki insanların da yaşam kalitesini arttırmak için çalışırız ve bu uğraşımızı arttırarak devam ettiririz.

Kendi seçimlerimizle sosyal projelerde yer alırız. Sosyal projeler için zaman, enerji ve maddi kaynak harcayan gönüllü insanlarız. Ana hedefimiz insanların yaşam kalitesine katkıda bulunacak konularda toplumu bilinçlendirmek ve bu alanda toplum önderliği yapmaktır.

Çevre kirlenmesine ve doğanın korunmasına karşı sosyal sorumluluğunu yerine getirmekte ve çalışanlarını bu konuda bilinçlendirmektedir.

Abalıoğlu Holding sosyal yönetim ve kalite yönetim sistemleri ile kontrol altına almakta ve çağdaş bir yönetim sistemi ile yönetmekte, faaliyetlerini sürdürmeyi tüm tedarikçileri ve iş ortakları ile birlikte hedeflemektedir.

Doğanın ve çevrenin korunması, iyileştirilmesi için yasal sorumluluklarımızı yerine getirmenin ötesinde gönüllü çalışan insanlarız ve bu özelliğimizi toplumun diğer kesimlerine de yayacağız.

Her türlü faaliyetimizden doğabilecek çevresel etkileri sorumluluk bilinciyle yönetiriz. Tüm şirketlerimiz faaliyet alanlarına uygun düzeyde faaliyetlerinin çevresel etkilerini en az noktaya indirecek her türlü iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını belirlemek ve uygulamak ile yükümlüdür.

Şirketlerimizden yasal yükümlülüklerin ötesinde en iyi çevresel çözümleri uygulamaları ve çevre dostu teknolojilerin gelişmesine ve yayılmasına yardımcı olacak ve çevre bilincini artıracak her türlü girişime destek sağlamalarını bekleriz.

Çevreyle ilgili faaliyetlerimizin detayına www.docev.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

Hissedarlara Karşı Sorumluluğumuz

Abalıoğlu Holding sürekliliğine öncelikle önem vererek ve hissedarlarına değer yaratma hedefi doğrultusunda, kararlarını bilinen ekonomik kriterlere dayanarak alır, mali disiplin ve hesap verebilirlik anlayışıyla, kaynak ve varlıklarının en verimli şekilde yönetilmesini sağlar.

 

Müşterilerimize Karşı Sorumluluklarımız

Müşteri memnuniyeti odaklı, müşterilerimizin ihtiyaç ve taleplerine en kısa zamanda, en doğru şekilde cevap veren bir anlayışa sahibiz. Hizmetlerimizi zamanında ve söz verdiğimiz koşullarda sunar; müşterilerimize saygı, eşitlik ve nezaket çerçevesinde yaklaşırız.

 

Yasalara Karşı Sorumluluğumuz

Türkiye’nin ve faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin gelenek ve kültürlerine duyarlı davranır, tüm yasal düzenlemelere uygun hareket ederiz.

 

Topluma Karşı Sorumluluğumuz:

İnsanlığın yaşadığı problemlerin çözümünde eğitimin çok önemli olduğuna inanan, ülkemizin genç nüfusunun eğitim düzeyinin arttırılması için gönüllü olarak çalışan ve bu alana kaynak ayıran bir topluluğuz.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı, ulusal kalkınmamıza, yöresel gelişimimize ve kültürel zenginliklerimizin yaşatılmasına katkıda bulunacak eğitim ve kültür faaliyetlerini gerçekleştirmektir.

Faaliyetlerimizle ilgili detaylı bilgiye www.csavakfi.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.