CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Türkiye ve Avrupa Birliği Ülkeleri’nden ressamların katılımıyla “Kültürlerarası Resim Kampı” projesi gerçekleştiriyor. İtalyan Lunaria Derneği ile birlikte gerçekleştirilecek proje nedeniyle Mayıs ayında Denizli Türkiye ve AB ülkelerinin önemli ressamlarını ağırlayacak. Atölye çalışmasında ortaya çıkarılacaler hem Denizli hem de İtalya’nın başkeni Roma’da sergilenecek. 

DenizliHaber / 23 Ocak 2012 Pazartesi, 16:59Kül­tür­le­ra­ra­sı di­yo­lo­ğu güç­len­dir­mek, Av­ru­pa Bir­li­ği ile Tür­ki­ye ara­sın­da­ki kül­tü­rel ile­ti­şi­mi ge­li­şi­mi­ni sağ­la­mak ama­cıy­la Ca­fer Sa­dık Aba­lı­oğu­lu Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı ta­ra­fın­dan Kül­tür­le­ra­ra­sı Re­sim Kam­pı pro­je­si­ni ha­zır­lan­dı.

Pro­je kap­sa­mın­da Tür­ki­ye ve Av­ru­pa Bir­li­ği ül­ke­le­ri­nin önem­li res­sam­la­rı De­niz­li’de bi­ra­ra­ya ge­lecek. CSA Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı ile İtal­yan As­so­ci­azi­one di Pro­mo­zi­one Lu­na­ria ku­ru­lu­şu or­tak ha­zır­la­nan pro­je 05-20 Ma­yıs ta­rih­le­rin­de De­niz­li’de ya­pı­la­cak. Pro­nin ta­nı­tım top­lan­tı­sı ise Şirr Otel­de ya­pıl­dı. Çok sa­yı­da da­vet­li­nin ka­tıl­dı­ğı top­lan­tı­ya İtal­yan As­so­ci­azi­one di Pro­mo­zi­one Lu­na­ria Yö­ne­tim Ku­ru­lu üeye­si ve prog­ram so­rum­lu­su Mar­cel­lo Ma­ri­uz­zo’da ka­tıl­dı.


Top­lan­tı­da ilk ola­rak ko­nu­şan CSA Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı­nın Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Ali Aba­lı­oğ­lu, Av­ru­pa ve Tür­ki­ye ara­sın­da­ki kül­tü­rün ta­nın­ma­sı ve res­sam­la­rı De­niz­li’de bu­luş­tur­ma­nın bü­yük bir mut­lu­lu­ğu­nu ya­şa­dık­la­rı­nı be­lir­ten Aba­lı­oğ­lu;” AB Kül­tür di­ya­lo­ğu, Kül­tür ve Sa­nat Hi­be Prog­ra­mı Kül­tü­re­la­ra­sı Re­sim Kam­pı Por­je­si hem vak­fı­mız hem­de De­niz­li ve ül­ke­miz için çok önem­li proj­ler­den bir ta­ne­si. CSA Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­lecek pro­je kap­sa­mın­da Tür­ki­ye’den 10, Av­ru­pa Bir­li­ği Ül­ke­le­rin­den 8 ol­mak üze­re top­lam 18 res­sam De­niz­li’de bi­ra­ra­ya ge­le­cek­ler. Bu pro­je kap­sa­mın­da Av­ru­pa Bir­li­ği ile tür­ki­ye ara­sın­da kül­tür ve sa­nat yö­nün­den uzun va­de­li bir iş­bir­li­ği sağ­la­ma­yı amaç­lı­yo­ruz. Bu pro­je­de ya­pı­lan re­sim­le­ri­de bir ka­ta­lok­ta bir ara­ya ge­ti­re­rek ge­lecek ne­sil­le­re ak­tar­mak biz­le­rin en bü­yük he­def­le­rin­den bir ta­ne­si” de­di.


Pro­je­nin hem Tür­ki­ye hem­de Av­ru­pa Bir­li­ği ül­ke­le­ri için çok önem­li ol­du­ğu­nu be­lir­ten İtal­yan As­so­ci­azi­one di Pro­mo­zi­one Lu­na­ria Yö­ne­tim Ku­ru­lu üeye­si ve prog­ram so­rum­lu­su Mar­cel­lo Ma­ri­uz­zo’da ; ” Av­ru­pa Bir­li­ği’ne gir­me ko­nu­sun­da en önem­li ko­nun ül­ke­ler ara­sı kül­tür di­ya­lok­la­rı­nın ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yo­rum. Ben­ce Tür­ki­ye’nin Av­ru­pa Bir­li­ği’ne alın­ma­sı gerekiyor.?Avrupa Bir­li­ği’ne gi­rer­ken­de ük­le­ri kül­tür­le­ri­nin yok edil­me­me­si ge­rek­mek­te­dir. Biz­ler ül­ke­le­rin kül­tür­le­riy­le Av­ru­pa Bir­li­ği­ne alın­ma­sı­nı is­ti­yo­ruz ve des­tek­li­yo­ruz. Bu gün bu­ra­da ko­nuş­tu­ğu­muz bu pro­je­den bun­lar­dan bir ta­ne­si­dir. Biz­ler CSA Eği­tim ve Kül­tür Vak­fı­nın biz­le­ri seç­me­sin­den do­la­yı çek te­şek­kür edi­yo­ruz” de­di.

Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan da­vet­li­ler sa­nat­se­ver­ler kok­teyl­de bi­ra­ra­ya ge­le­rek pro­je hak­kı­na­da gö­rüş alış­ve­ri­şin­de bu­lun­du.