CSA Eğitim ve Kültür Vakfı Türkiye ve Avrupa Birliği Ülkeleri’nden ressamların katılımıyla “Kültürlerarası Resim Kampı” projesi gerçekleştiriyor.

 

Kültürlerarası diyalogu güçlendirmek, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimi gelişimini sağlamak amacıyla Cafer Sadık Abalıoğulu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Kültürlerarası Resim Kampı projesini hazırlandı.
Proje kapsamında Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinin önemli ressamları Denizli’de bir araya gelecek. CSA Eğitim ve Kültür Vakfı ile İtalyan Associazione di Promozione Lunaria kuruluşu ortak hazırlanan proje 05-20 Mayıs tarihlerinde Denizli’de yapılacak. Pronin tanıtım toplantısı ise Şiir Otelde yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı toplantıya İtalyan Associazione di Promozione Lunaria Yönetim Kurulu üyesi ve program sorumlusu Marcello Mariuzzo’da katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan CSA Eğitim ve Kültür Vakfının Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Avrupa ve Türkiye arasındaki kültürün tanınması ve ressamları Denizli’de buluşturmanın büyük bir mutluluğunu yaşadıklarını belirten Abalıoğlu;” AB Kültür diyalogu, Kültür ve Sanat Hibe Programı Kültürelarası Resim Kampı Porjesi hem vakfımız hem de Denizli ve ülkemiz için çok önemli projelerden bir tanesi. CSA Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında Türkiye’den 10, Avrupa Birliği Ülkelerinden 9 olmak üzere toplam 18 ressam Denizli’de bir araya gelecekler. Bu proje kapsamında Avrupa Birliği ile Türkiye arasında kültür ve sanat yönünden uzun vadeli bir işbirliği sağlamayı amaçlıyoruz. Bu projede yapılan resimleri de bir katalogda bir araya getirerek gelecek nesillere aktarmak bizlerin en büyük hedeflerinden bir tanesi” dedi.

Projenin hem Türkiye hem de Avrupa Birliği ülkeleri için çok önemli olduğunu belirten İtalyan Associazione di Promozione Lunaria Yönetim Kurulu üyesi ve program sorumlusu Marcello Mariuzzo’da, “Avrupa Birliği’ne girme konusunda en önemli konun ülkeler arası kültür diyaloglarının olduğunu düşünüyorum. Bence Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne alınması gerekiyor. Avrupa Birliği’ne girerken de ülkeleri kültürlerinin yok edilmemesi gerekmektedir. Bizler ülkelerin kültürleriyle Avrupa Birliğine alınmasını istiyoruz ve destekliyoruz. Bu gün burada konuştuğumuz bu projeden bunlardan bir tanesidir. Bizler CSA Eğitim ve Kültür Vakfının bizleri seçmesinden dolayı çek teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından davetliler sanatseverler kokteylde biraraya gelerek proje hakkınada görüş alışverişinde bulundu.