Cafer Sadık Abalıoğlu Holding’in temeli, kurucusu Cafer Sadık Abalıoğlu tarafından 1941 yılında iş hayatına başlamasıyla atılmıştır. Şu an yaklaşık bin 600 kişiye sağladığı istihdam, uyguladığı özgün insan kaynakları yönetimi ve şeffaf yapısıyla Türkiye’nin güvenilir ve örnek kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Denizli’de kurulan grubun Denizli dışındaki ilk yatırımı Çorlu’da, yurt dışındaki ilk yatırımını ise Romanya’da gerçekleşmiştir. Kendi sektörlerinde lider konumunda olan şirketlerimiz, yeni yatırımlar ile güçlenerek büyümektedir. Anadolu’dan yola çıkarak, sektörlerde örnek alınan şirketlerin yer aldığı ve nesiller boyu var olmayı hedefleyen küresel ölçekte bir Holding haline gelmiştir. 66 yıllık deneyimi ile Grup, 3 ana sektörde faaliyet göstermektedir. Bunlar kağıt ambalaj, bakır ve tekstildir.

 
DENİZLİ – ÇORLU – ADANA - ROMANYA
 
Oluklu mukavva konusunda Denizli’de önemli yol kat eden Dentaş Ambalaj A.Ş. 2000 yılında halka açıldı. Denizli’deki modern tesislere ilave olarak 2002 yılında Çorlu’da Türkiye’de örnek gösterilen bir oluklu mukavva fabrikası üretime alınmış fakat 16.02.2007 tarihinde yangın felaketi yaşanmıştır. Kuruluşundan bugüne çitasını sürekli yükselten, çalışma ilkeleriyle sadece kendisi için değil tüm paydaşları için değer yaratan şirketimiz, kaybını yaşadığı Çorlu Ambalaj fabrikasının yerine en kısa sürede, daha modern bir tesis kurmak amacıyla inşaat çalışmalarına başlamış, en kısa sürede müşterilerine hizmet vermeye tekrar başlayacaktır. 4 Mayıs 2007 tarihinde istikrarlı büyümesini sürdürmek, daha geniş hedef kitlelere ulaşmak amacıyla Adana’daki oluklu mukavva fabrikası üretime başlamıştır. Ülkemiz Viol sektöründe pazar lideri konumunda olan DENTAŞ Kağıt Sanayi A.Ş. Türkiye’deki üstünlüğünü Balkanlarda da gerçekleştirmek amacıyla, Romanya’da üretim faaliyetlerinde bulunmak için DENTAŞ Romania SRL şirketini kurmuştur.
 
 
ABALIOĞLU TEKSTİL
 
Sektöründe Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Abalıoğlu Tekstil Sanayi A.Ş. 60 Bin iğlik kapasitesi ve ileri teknolojisi ile gerek ipliklerin üretiminde ulaştığı yüksek kalite standartları, gerekse hizmet ve kalitesinde yarattığı farklılıkla ülkemizde iplikte bir marka haline gelmiş durumdadır. Ulusal ve uluslararası pazarlarda farklı bir konuma ulaşmayı hedefleyen, yurtdışı pazarlarda tekstil üretim ve ticareti için yatırım hazırlıkları yapmakta olan Abalıoğlu Tekstil, Mısır’da yeni bir yatırıma başlamış ve Özbekistan’ı da hedef ülke olarak belirlemiştir.
 
 
1951’de Çırçır fabrikasının kurulmasıyla tekstil sektörüne hammadde sağlayan Grup, bugün Abalıoğlu Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. olarak yıllık 50 bin balya üretim kapasitesi, 160 çalışanı ile Ege Bölgesi’nin en büyük çırçır fabrikalarından biridir. Abalıoğlu Pamuk Sanayi A.Ş. 2007 yılında, lisanslı depoculuk kuruluş izni alarak ismini Abalıoğlu Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk ve Sanayi A.Ş. olarak değiştirmiş, Türkiye’de kurulan ilk lisanslı depoculuk şirketi olmuştur.
 
Grup her ne kadar tüm iş dallarında sanayi ara malı üretiyorsa da uyguladığı kalite politikası ve verdiği servis ile tercih edilen firmalar arasında yerini almıştır. Ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için gerçekleştirdiği yeni yatırım ve projelerle Cafer Sadık Abalıoğlu ismi artık bir marka haline gelmiştir.