Dünya Gazetesi

 
 
Tekstil, bakır ve kağıt üretimi ile ihracat ve iç piyasada söz sahibi olan Abalıoğlu  Holding, kurumsallaşma sürecini tamamladıktan sonra yeni stratejilerini belirledi. 
 
Türkiye’deki üretimlerinin bir kısmını Romanya, Mısır, Özbekistan gibi üretim maliyetleri düşük ülkelere kaydırmayı planlayan ve yatırımlarını bu doğrultuda sürdüren  Abalıoğlu  Holding, Türkiye’de de katma değeri yüksek üretim üzerine yoğunlaşacak.
 
Çırçır üretimi ile 1941 yılında faaliyetlerine başladıklarını belirten  Abalıoğlu  Holding Yürütme Kurulu Başkan yardımcısı Oğuz Abalıoğlu, 1990’lı yıllarda yapılan yatırımlarla bakır, ambalaj ve tekstil sektöründe üretimlerini yaygınlaştırdığını söyledi. Abalıoğlu, “ Abalıoğlu  Holding, bakır sektöründeki üretiminde Erbakır ile ilk sırada, ambalaj ve oluklu mukavva sektöründe Dentaş ile ilk üç sırada ve viyol üretiminde de yüzde 70 pazar payı ile ilk sıradaki yerini korudu.  Abalıoğlu  , oluklu mukavva sektöründe Denizli ve Adana’dan sonra, geçtiğimiz Şubat ayında çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Çorlu fabrikasını da yıl sonunda üretime geçirmeyi planlıyor.” dedi. Abalıoğlu, viyol üretiminde Romanya’ya yaptıkları 15 milyon dolarlık yatırımla, bu ülke dahil olmak üzere Arnavutluk, Yunanistan, Bulgaristan ve Makedonya’da da söz sahibi olmayı istediklerini de ifade etti.
 
Özellikle tekstilde katma değeri yüksek ürünleri Türkiye’de üretme kararı aldıklarını vurgulayan Abalıoğlu, “Tekstilde de örgüye iplik üretiyoruz. Orta kapasitede olan iplik üretimim lokasyonumuzu, üretimde maliyetlerin düşük olduğu ülkelere kaydırıyoruz. 60 bin iğlik kapasitenin 30 binini Özbekistan’a kaydıracağız. Mısır’daki tekstil yatırımı yapıyoruz. Türkiye’de katma değeri yüksek ürünler üretme şansı bulacağız. Mısır ve Özbekistan’daki yatırımlarımızın inşaat aşaması tamamlanmak üzere” dedi.