Abalıoğlu Holding, grubun orta ve uzun vadeli stratejileri gereği bazı işlerden çıktı. Bu doğrultuda 2004 yılının eylül ayında Dentaş Kağıt bünyesindeki temizlik kağıtları bölümü, makine, teçhizat, bina ve arsalarıyla birlikte İtalyan Sofidel firmasına satıldı. Bu satış sonrasında Yummy ve Tril temizlik kağıtları markaları da Soifdel’e geçti. Ancak satış geliri açıklanmadı. Grup ayrıca, 2005’te otomotiv satış ve servis iş birimlerinden de çıktı. Böylece, bakır, oluklu mukavva, sıkıştırılmış elyaf ve tekstil hammaddeleri sektörlerinde büyümeyi, ürün portföyünü geliştirmeyi ve müşterinin veya hammaddenin olduğu ülkelerde yatırım yapmayı kararlaştırdı.
 
      

Satıştan gelen finansman ise holdingin bu stratejisi çerçevesinde değerlendirildi. Abalıoğlu  Holding CEO’su Faruk Güler,” iki iş biriminden çıkmamıza rağmen grubumuzun konsolide satışları 2004’te 382 milyon dolarken 2005’te 494 milyon dolara yükseldi. 2006’da ise 700 milyon dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz.” diye anlatıyor.

Bu büyümede ise son yıllarda yurtiçi ve yurtdışında yapılan yatırımlar etkili oldu. Romanya’da gerçekleştirilen viyol yatırımı 2006’da üretimi başladı. Oluklu mukavvada Adana’da yeni yatırıma start verildi. 2007’de bu fabrika da üretime geçecek.
 
      

Grubun Mısır’daki tekstil hammaddesi üretim tesisi yatırımı devam ediyor. Burada da üretim 2007’de start alacak. Faruk Güler, “Abalıoğlu  Holding olarak yeni bir alana yatırım yapmak istiyoruz. Bu amaç ile farklı iş alanlarını inceliyoruz.” diyor.