Dentaş Ambalaj’da, başarı odaklı ve birbirini destekleyen bir kurum kültürü oluşturulması ve var olan barışçı güvenli çalışma ortamının geliştirilerek sürdürülmesi insan kaynakları anlayışının temelini oluşturuyor.
 
KariyerNet
 

Cafer Sadık Abalıoğlu Holding’in iştiraklerinden biri olan Dentaş Ambalaj ve Kağıt San. A.Ş. Oluklu Mukavva Kâğıt ve Kutu Sektörlerinde 1976 yılından beri Denizli’de, 2002 yılından itibaren Çorlu’da olmak üzere toplam 250 bin metrekare açık alan üzerinde ve 45 bin metrekare kapalı alana kurulmuş olup faaliyetini sürdürmektedir. Çevre politikalarının giderek önem kazandığı günümüzde kaliteli ve çevreci üretimi ile hemen hemen tamamı atık kağıtların geri dönüştürülmesi ile üretilen oluklu mukavvadan, tüketim malları ambalajında kullanılan standart kutular, teleskopik ve kalıplı stand ve değişik teşhir kutu çeşitleri ile yaş meyve ve sebze için kullanılan kasa tipi kutular ile geniş bir ürün yelpazesinde hizmet veriyor. Şirket 6 bölge yöneticiliği ve toplam 483 çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Şimdiye kadar bir çok ödül almış olan şirketin İK stratejisini, İK müdürü Çağatay Pancaroğlu anlattı.

 
Dentaşın büyümesinde İK’nın rolü nedir?
 
Dentaş Ambalaj kurulduğu günden bu yana hemen hemen her yıl ekonomideki ve sektördeki büyümenin üzerinde bir büyüme trendi izledi. Bu büyümenin temelinde nitelikli işgücünü şirkete kazandıracak ve yeniliklere açık gelişimi sağlayacak insan kaynağına yapılan yatırımlar var. Cafer Sadık Abalıoğlu Holding’in “ÖNCE İNSAN” felsefesinden hareket ederek, şirketi geleceğe ancak çalışanlarımızla taşıyabileceğimize inanıyoruz. Bireysel gelişim planlamamızın temelinde nitelikli ve kaliteli insanı yetiştirmek için Yetkinlik Bazlı İnsan Kaynakları Yönetim Sistemi uygulamalarını gerçekleştiriyoruz. Dentaş Ambalaj’da başarı odaklı ve birbirini destekleyen bir kurum kültürü oluşturarak çağdaş İnsan Kaynakları Sistemleri’nin kurulması ve bunun sonucunda da var olan barışçı, huzurlu, güvenli çalışma ortamının geliştirilerek sürdürülmesi, İnsan Kaynakları anlayışımızın temelini oluşturmaktadır.
 
Kurum kimliğinin yaratılmasında çalışanlarınızın ne gibi katkıları oluyor?

Denizli’de kurulmuş, bugün ulusal pazarlarda sektöründe öncü firmalardan olan Dentaş Ambalaj’ın kurum kimliğinin oluşmasında 65 yıllık Cafer Sadık Abalıoğlu Holding etik ilkelerinin yanısıra yönetimin çağdaş yaklaşımlarının ve çalışanlarının yenilikçi yaklaşımlarının büyük payı var. Dentaş Ambalaj’ın karlılığını ve verimliliğini arttırmayı hedeflerken, temel değerlerimizi, kritik başarı faktörlerimizi, politikamızı, misyonumuzu ve vizyonumuzu tüm çalışanlarımızın aktif katılımıyla tespit ederek, başarı odaklı ve birbirini destekleyen Kurum Kültürümüzü oluşturduk. Her bir Dentaş Ambalaj çalışanı Dentaş Ailesinin bir parçası olmaktan mutluluk duymaktadır ve bu katılım her 6 ayda bir yapılmakta olan çalışan memnuniyeti ve kurum kültürü anketleriyle de izleniyor.
 
Çalışanlarınıza ne gibi eğitim ve gelişim olanakları sunuyorsunuz?
 
CSA Holding ve şirketlerinde uygulanan yetkinlik bazlı insan kaynakları sistemleri çerçevesinde bu hedefe ulaşmak için her türlü Eğitim ve Geliştirme faaliyetleri, Grup genelinde Holding tarafından planlamakta ve gerçekleştiriliyor. Ayrıca çalışanlarımızın daima aktif, heyecanlı, mücadeleci olmalarını sağlayacak ve başarma içgüdülerini harekete geçirecek olan “Çapraz Eğitim” faaliyetleri de her kademede uyguluyoruz.
 
Aramıza yeni katılacak olan arkadaşlarımız başvurdukları pozisyondan bağımsız olarak, öncelikle bir Değerlendirme Merkezi uygulamasından geçerler ve başvurdukları pozisyona göre yetkinlik düzeyleri ölçümleniyor. Çalışmaya başladıktan sonra 1 yıl performansı gözlemlenen arkadaşlarımız için birinci yılın sonunda eğitim planları oluşturulur ve ihtiyaca göre bireysel gelişim, yönetici geliştirme ve teknik eğitimler Holding Eğitim Havuzundan alınarak uygulanır. Bu sistem yıllık düzenli olarak çalışan bir sistemdir ve çalışanalarımızın gelişimine önemli katkılarda bulunyor.
 
İşe alım faaliyetlerinizde nelere dikkat ediyorsunuz?
 
Fabrikamızda işe alım faaliyetleri şirketimizin hedefleri doğrultusunda oluşturulan yıllık insan kaynakları planlaması çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Beyaz yaka çalışanların seçme yerleştirme işlemi Holding tarafından merkezi sistemle yetkinlik bazlı yapılmakta, mavi yaka çalışanların alımları ise şirket İnsan Kaynakları departmanı tarafından gerçekleştiriliyor.
 
İşe alım taleplerinin değerlendirilmesi şirketimiz İnsan Kaynakları Müdürlüğü ve Holding İnsan Kaynakları Direktörlüğü ile birlikte koordineli bir şekilde yürütülüyor. İşe alımlarda adaylarda aranılan yetkinliklerin tam olarak ölçülebilmesine yönelik Değerlendirme Merkezi (Assessment Center ) uygulaması yapıyoruz. Değerlendirme Merkezi uygulamasında adayların yetkinlikleri, iş benzeri ortamlar yaratılarak ölçümleniyor. Personel seçme ve yerleştirme sürecinde Şirketimiz Değerlendirme Merkezi uygulaması, adayların güçlü ve gelişime açık yönlerine ilişkin kapsamlı bilgilere ulaşılmasını sağlıyor.
 
Kariyer.net’ten nasıl yararlanıyorsunuz?
 
İşe alımlarda gazete ilanını nadiren veriyoruz. Verilen ilanlar neticesinde de istenilen nitelikte başvuru almak mümkün olmuyor. Bu işi profesyonelce yapan firmalara vermek gerektiğini düşünüyorum. Kariyer.net bizim eleman ihtiyaçlarımızda gerçekten hızlı ve detaylı çözüm sunma konusunda alternatifsiz görünen bir iş ortağımızdır. İlan yayınlamak ve değerlendirme yapmak çok kolay ve hızlı olduğu gibi Kariyer.net“in ayrıca duyuru ve bilgilendirme e-mailleri ile yaptığı yardımlar, ihtiyaç duyduğumuz adayın hızlı bir şekilde ve diğer enstrümanlara oranla daha uygun maliyetlerde bulunmasını sağlıyor.
 
Gelecekteki projelerinizden bahseder misiniz?
 
Şüphesiz İnsan Kaynağımıza olan yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2007 yılının ilk çeyreğinde Adana’da 3. fabrikamızı kurarak devreye almayı planlıyoruz. Amacımız sektörde lider kuruluş olmak. Bu başarıyıda, çalışanlarımız ile birlikte gerçekleştireceğimize tüm Dentaş Ambalaj Ailesi olarak inanıyoruz.