(Soldan) İsmet Abalıoğlu, eşi Benay Abalıoğlu, Meral Abalıoğlu ve eşi Ali Abalıoğlu, sahibi oldukları holdingin yatırımlarını ülke genelinde de sürdüreceklerini söyledi.

“Tekstil Şehri” kuruyorlar

 İsmet ve Ali Abalıoğlu kardeşler, sahil kenti İskenderiye’ye organize sanayi bölgesi inşa edecek  

 

Abalıoğlu Holding, Tekstilde Çin tehdidine karşı Mısır’ın İskenderiye kentinde organize sanayi bölgesi kurmak için çalışma başlattı.  

 

 

HER İLDEN FİRMAYA AÇIK ULUSLAR ARASI Tekstil Şehri adıyla kurulacak bölgede, Türkiye’nin her yerinde firmalar, yer satın alarak tekstil üretimi yapacak.    

 

2 BİN KİLOMETRE UZAKTA  

 

Denizli’den 2 bin kilometre ötedeki Mısır’da iş gücü ve enerji fiyatları çok ucuz.   

 

TEKSTİLİN BAŞKENTİNDEN MISIR’A ORGANİZE BÖLGE

 

Denizli Abalıoğlu Grubu, İskenderiye’de küçük ölçekli fabrikaların yer alacağı “Uluslar arası Tekstil Şehri” ve iplik üretim fabrikası kuracak.  

 

 


Merkezi Denizli’de bulunana Cafer Sadık Abalıoğlu Holding, tekstilde Çin ve Uzakdoğu tehdidine karşı Mısır’ın İskenderiye kentinde “Uluslar arası Tekstil Şehri” adıyla 1.2 milyon metrekare büyüklüğünde bir organize sanayi bölgesi ile iplik fabrikası kurmak için çalışma başlattı.

 

 

Çin’e Karşı Önlem   

 

Mısır Hükümeti’nin de destek verdiği yatırım ile kurulacak Uluslararası Tekstil Şehri’nde (İntertanitonal Tekstile City) küçük, entegre ve orta ölçekli olmak üzere Tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalar yer alacak.Uluslar arası Tekstil Şehri’nin kurulum maliyeti üzerinde fizibilite çalışmalarının sürdüğü belirtildi.  

 

 

 

CSA Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Abalıoğlu, İskenderiye’deki büyük yatırımın Çin dalgasını Mısır’da kesip, Uzakdoğu’dan esen bozucu rekabet rüzgarının Türk Tekstil  Sektörü’ne etkisini en aza indirmek için planlandığını söyledi.  

Oğuz Abalıoğlu, “Buna yatırımlar yurtdışına kaçıyor, demek yerine, Türk Sanayicisi ve Yatırımcısı kendi çözümlerini kendisi buluyor ve üretiyor, diye yorumlamak daha doğru olur” dedi. 30  yıllık tekstil geleneğimizi, bilgi ve birikimimizi heba etmemek, ayakta tutmak ve Uzakdoğu tehdidine karşı sürdürülebilir rekabet için bu yolu seçtik. Pazarı kaptırırsak tekstili feda etmiş oluruz. Mısır’da maliyetlerimizi düşürüp iplik gibi tekstilin temel maddelerini üreteceğiz, akıllı tekstil ürünleri ve kaliteli üretimi de Türkiye’de ve Denizli’de sürecek” diye konuştu.    

 Sırada Özbekistan var 

 

Abalıoğlu Mısır’daki yatırımlarına iplik üretimi yapacak tesisle başlayıp CSA Tekstil Entegre Tesisi olarak devam edeceklerini söyledi. Abalıoğlu, “Mısır’da iki yatırımımız var. Bunlardan biri  Uluslar arası Tekstil Şehri, yani OPB yatırımı. Diğeri ise iplik üretimi ile başlayıp, Tekstil Entegre Tesisi’ne dönüşecek yatırım. Bu yatırım ilk etapta 15 Milyon dolarlık bir yatırım olacak.   Ayrıca aynı kalitede mal verecek diğer bir tesisi de Özbekistan’da iplik yatırımı olarak gerçekleştireceğiz. Çin ile çok ciddi şekilde oyunun kurallarını değiştirmiştir. Bu ülke ile rekabet  edebilmek maliyetlerde küçük tasarruflarla mümkün değil.” dedi. Rekabeti sağlamak için global oyuncu olmak gerektiğini belirten Abalıoğlu “Bunu sağlamakta kaliteli üretim, ucuz maliyet  ve kaliteli servisten geçer. Mısır’da sadece ucuz üretimi alıyoruz. Üretim Mısır’da ancak satış ve pazarlama Türkiye’de yürütülecek.” diye konuştu.

 

 

İşçilik de Ucuz 

 

Türkiye’nin en büyük 100 firması arasında yer alan Cafer Sadık Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, ülkemizdeki tekstil sektörünün durumunu, firmaların alacakları önlemleri ve önümüzdeki yıllarda yapılması gerekenlerle ilgili kafa yorduklarını ve stratejiler ürettiklerini söyledi.   

 

Ali Abalıoğlu, “Tekstil işletmelerinde hammadde, işçilik ve enerji önemli bir girdilerdir. Bugün rakip ülkelerde işçilik maliyetleri 30 ila 100 USD/ay iken, Türkiye 420 USD/ay maliyetlerle  rekabet etmeye çalışılıyor. Enerji maliyetleri ise daha dramatiktir, Türkiyede 10 cent dolaylarında olan enerji fiyatları rakip ülkelerde 3 cent düzeylerindedir. Biz eski gücümüzü koruyabileceğimiz ve avantajlı noktalara varabileceğimiz bir ortam yaratmak amacındayız. Mısır ve Özbekistan kararlarımız bu neden ile alındı.” dedi.  

 

Hedef 650 milyon $’lık ciro 

Bakır(ErbakırA.Ş.), tekstil (Abalıoğlu Tekstil), pamuk, oluklu mukavva, kağıt ve viol (Dentaş A.Ş) üretimiyle Denizli’nin ve Türkiye’nin en büyük sanayi gruplarından olan Cafer Sadık Abalıoğlu Holding, kuruluşunun 65. yılını kutladığı 2006’yı, “atılım yılı” ilan etti. CSA Holding çatısı altındaki şirketlerde toplam bin 550 kişinin çalışıyor. Yıllık 115 milyon dolar ihracat, 250 milyon dolar ithalat ve 500 milyon dolar ciroya sahip olan CSA Holding 2006 yılında ise 650 milyon dolarlık bir ciro hedefledi. CSA Holding şirketlerinin başında Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu, Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler ile birlikte Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Abalıoğlu,bulunuyor.