Cafer Sadık Abalıoğlu Holding’in yönetim kurulu başkan yardımcısı İsmet Abalıoğlu, kişisel gelişime son derece önem veren bir işadamıdır. Denizli’nin “Koç”u diye anılan 500 milyon cirolu bir holdingin başında bu yaklaşımda olan birinin olması elbette çalışanlar için önemli bir eğitim ve gelişim fırsatı yaratıyor. Ancak, İsmet Abalıoğlu pek çok patron gibi sadece yöneticilerini ve çalışanlarını değil, kendini de “kişisel eğitim” programlarına dahil ediyor.
 
Bunu öğrenince İsmet Abalıoğlu’na hangi konularda eğitimlere katıldığını sordum. Abalıoğlu, “hızlı okuma” ve “koçluk ve mentorluk” eğitimi almış. Yakın zamanda ise “yaratıcılık” eğitimi almayı ve İngilizcesini geliştirmek için yurt dışında dil eğitimine katılmayı planlıyor.

Abalıoğlu, “Hızlı okuma eğitimi, okuma şevkimi artırarak okumaya ayırdığım zamanın uzamasını sağladı” diyor ve bu eğitimden sonra elde ettiği diğer somut faydaları şöyle sıralıyor:

“Günümüz dünyasında değişimi yakalamaktan öte yönetmemiz gerekiyor. Bu nedenle zaman kullanımı çok daha önemli hale geldi. Daha kısa sürede daha çok okuyabilmek için bu eğitime katılmaya karar verdim. Bu sayede önceden başlayıp yarım bıraktığım kitapları bitirmeye, yeni kitaplara başlamak için daha çok zaman yaratmaya başladım. Eğitim sırasında daha kısa zaman içinde daha çok gazete ve dergi okuma olanağı buldum.”