Abalıoğlu Holding, Türkiye’nin güvenilir ve önde gelen kuruluşları arasında yer alıyor. Abalıoğlu ailesine ait olan holding, bin 600 kişiye sağladığı istihdam sağlıyor. 2005 yılında yüzde 31’lik büyümeyle yaklaşık 500 milyon dolar ciro elde eden holding, 2006’da 600 milyon dolar, önümüzdeki 5 yılda da 1 milyar dolarlık ciro hedefliyor.

Abalıoğlu Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Abalıoğlu, ailenin uzun yıllardan beri sanayinin içinde olmayı başarmasıyla ilgili şunları söylüyor: “1991 yılında tüm grup şirketlerini Abalıoğlu Holding çatısı altında topladık. Kurumsallaşma yönünde başarılı adımlar atarak bir aile şirketinin küresel ölçekte bir şirkete nasıl dönüşebileceğine güzel bir örnek oluşturduk. Ürünlerin, hizmetlerin kolaylıkla taklit edilebildiği günümüz dünyasında taklit edilemeyen temel değerler üzerine kurulmuş stratejimiz, başarımızın sırrı olarak kabul edilebilir.”

Değişime ayak uydurduklarına dikkat çekerek şöyle konuşuyor: “Bütün şirketlerimiz Abalıoğlu Holding’in temel değerlere bağlı kalarak faaliyetlerini sürdürüyor. Gelişmeye ve büyümeye açık bir kültürle çağdaş yönetim sistemleri uygulayarak varlığımızı devam ettiriyoruz. Dünyaya ayak uydurmak adına çevre değişikliklerine kalite prensibinden ödün vermeksizin uygun stratejiler belirleyerek değişime uyum sağlıyoruz.”