CURIO ile Avrupa ya açılacağız     

Ev tekstili markası CURIO üzerinde 1.5-2 yıldır çalıştıklarını belirten İdris Kayacan, Türkiye de İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç noktada bulunduklarını ifade etti. Kayacan,  Bundan sonra hem Türkiye de hem de Avrupa da yapılanmayı düşünüyoruz. Amacımız; öncelikle tasarım ve dağıtım odaklı olacak  dedi. Bu yıl Türkiye de 12-15 mağazaya çıkmaya hedeflediklerini kaydeden Kayacan, kendi mağazamızı açmakta planlarımız içerisindedir. Bu ürünümüz  CURIO  markası altında İngiltere, İrlanda, Yunanistan, Fransa ve Benelüx ülkelerinde satılmaktadır.  diye konuştu.

  Bu yıl 65. yılını kutlayan Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Holding in iştiraklerinden Abalıoğlu Tekstil, Özbekistan ve Mısır da üretim tesisleri kurmak için çalışmalara başladı. Avrupa da dağıtım kanalları kurmak için çalışmalarını sürdüren Holding in ana şirketlerinden Abalıoğlu Tekstil, bu yıl sonunda ticari operasyonlarla beraber 60 milyon dolar ciro hedefliyor.    

CSA Holding Tekstil Grup Başkanı İdris Kayacan, 2005 yılında Holding olarak tekstilde büyümeye karar verdiklerini söyledi. Tekstil sektörünün bugün yaşanan sıkıntıları yaşayacağını daha önce öngördükleri ve çeşitli alternatifler aramaya başladıklarını belirten Kayacan,   Sektör için ülkemizin tarımdan başlayan ve nihai ürüne kadar olan süreci kapsayacak ve bu süreçte yer alan tüm alt sektörlerin dayanışmasına yönelik ulusal bir strateji belirlemesi bir aksiyon planı hazırlanması gerekli olduğuna inanıyorum. Bugün aldığımız kararlar sonucunda üç yatırım stratejisi organize ettik; Türkiye, Mısır ve Özbekistan. Türkiye işimizin ana üssü olacaktır  dedi.

   

Maliyete dayalı rekabet edebilmek için Mısır ve Özbekistan da üretim tesisi kurmaya karar verdiklerini anlatan Kayacan, yatırımları ile ilgili şu bilgileri verdi;  Mısır da 179 bin metrekare yer aldık. Şirket kuruluşu çalışmalarına başladık. Gelecek yılın şubat-mart ayında üretime geçeceğiz. Mısır pamuğundan iplik yapmak istiyoruz. Başlangıç olarak 20-22 milyon dolar yatırım yapılacak. Mısır ın lokasyon olarak hem Türkiye, hem Avrupa hem de Kuzey Afrika ülkeleri açısından son derece doğru bir yer olduğunu düşünüyoruz. Yatırımlarımızı öz kaynaklardan finanse edeceğiz. Diğer bir üretim noktası olarak;  Özbekistan ı seçtik. Burada yer beğendik ve Özbek yetkilileri ile görüşme halindeyiz. Özbekistan daki başlangıç yatırımımızda Mısır büyüklüğünde olacak. Temel hedef; özellikle pamuğa dayalı tekstil hammaddesi olarak kullanılan ürünlerde dünyanın her tarafından ürün alıp ve satacak pozisyona gelmek. Bunun yapılanması içindeyiz.  

Avrupa da dağıtım kanalı

Avrupa da dağıtım kanalı kurmak istediklerini ve bunun için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kayacan,  Avrupa da tekstille uğraşan ana şirketler ile görüşüyoruz. Türkiye de üretip orada satmak üzere üreticilerle de iş birliklerimiz önümüzdeki dönemlerde daha değişik boyutlar alabilir  dedi.

2006 yılının stratejilerin hayata geçirilmesi için başlangıç yıl olacağını bildiren Kayacan,  2007 yılı ve sonrası ise bizim aksiyon dönemimizdir. Bu yıl sonunda ticari operasyonlarla beraber 60 milyon dolar ciro hedefliyoruz. Bunun 14-15 milyon dolarını ihracat oluşturacaktır. Ayrıca bu yıl toplam 28 – 30 milyon dolar yatırım yapacağız  diye konuştu. Kayacan, pamuk ve pamuk ürünleri ticareti işine de girdiklerini ve ayrıca, pazarlama ağlarını da ciddi anlamda genişletmek istediklerini dile getirdi.