Kültürlerarası Resim Kampı açılan sergi ile sona erdi.
 
Cafer Sadık Abalıoğlu Holding Eğitim ve Kültür Vakfı ile İtalyan sivil toplum örgütü Associazione di Promozione Sociale Lunaria'nın Denizli'de birlikte düzenlediği Resim Kampı açılan sergi ile sona erdi. Sergide, Avrupa Birliği (AB) - Türkiye Kültürlerarası Diyalog-Kültür ve Sanat Hibe Programı kapsamındaki kampa katılan 20 ressamın yaptığı toplam 42 esere yer verildi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu'ndaki sergiye, Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu, Abalıoğlu Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu, Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, ressamlar ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Cafer Sadık Abalıoğlu Holding Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Ali Abalıoğlu, Resim Kampı'nı açmaktan onur duyduklarını belirterek, “Kültürlerarası resim kampı projesini başlarken, farkı kültürlerden sanatçıları bir araya getirmek hem uluslararası bir diyalog oluşturmak hem de bu vesileyle ülkemize sanat yoluyla taze bir soluk kazandırmayı hedefledik. Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinin katkılarıyla sanatçılarımız kültürlerarası kaynaşmayı sağlamak adına ve tamamen gönüllü olarak kampımıza katılıp, eserleri ürettiler” dedi. İtalyan Sivil Toplum Örgütü yetkilisi Sergio Andreis ise, kültür ve sanatla elde edilen değerlerin, ülkeye ekonomik katkı da sağladığını söyledi.
 
Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Açılışı kurdelesi Abalıoğlu Yem Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Abalıoğlu ve yeğenleri Ali Abalıoğlu ile İsmet Abalıoğlu tarafından kesildi. Açılışa katılan davetliler daha sonra sergiyi gezerek eserleri inceledi. Ressamlar Habip Aydoğdu, Adele Barattini, Merih Tekin Bender, Valeria Cademartori, Ali Candaş, Guilio Catelli, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Erol Eti, Bahri Genç, Yalçın Gökçebağ, Gündüz Gölönü, Tahsin Hancıoğlu, Yüksel Hancıoğlu, Ludmila Khrystseseva, Ovidiu Leuce, Vanessa Mary Palomba, Mustafa Pilevneli, Sarah Marinka Van Der Pols, Yasemin Sözer Sarac ve Leyla Varlık Şentürk’ün toplam 42 eserinden oluşan sergisi, 20 Ekim’e kadar gezilebilecek.