Cafer Sadık Abalıoğlu Holding’in gelecek beş yıllık hedefi 1 milyar dolar ciro. 

 

Cumhuriyet Gazetesi

  
 

Bu yıl 65. kuruluş yıldönümünü kutlayan  Abalıoğlu   Holding, yarım asrı aşan iş tecrübesiyle viyolden (kalıplanmış selülozik ambalaj), oluklu mukavva kutuya, kâğıttan bakıra, pamuktan ipliğe birçok alanda yaptığı üretim, yaklaşık bin 600 kişiye sağladığı istihdam, uyguladığı insan kaynakları yönetimi ve şeffaf yapısıyla Türkiye’nin güvenilir ve örnek kuruluşlarından biri durumuna geldi. 2005 yılında yüzde 31’lik büyümeyle yaklaşık 500 milyon dolar ciro elde eden holding, 2006’da 600 milyon dolar, önümüzdeki 5 yılda da 1 milyar dolarlık ciro hedefi belirlendi. 

 

Abalıoğlu  Holding, Abalıoğlu Tekstil Sanayi, Abalıoğlu Pamuk Sanayi şirketleri ve Erbakır Elektrolitik Bakır Mamulleri, Dentaş Ambalaj ve Kâğıt Sanayi, Dentaş Kâğıt Sanayi ve Dentaş Romanya SRL iştiraklerini bünyesinde bulunduran dev bir kuruluş durumuna geldi. Kuruluş, dünyanın “en iyi yönetilen aile şirketlerinden” biri olmayı hedefliyor. Holdingin orta vade gelecek hedefleri arasında, dünya pazarlarında etkinliğini artırmak için gelişmekte olan yakın coğrafyada, özellikle Türkî Cumhuriyetler ve Afrika’ya yatırım yaparak müşteriye ve hammaddeye yakınlığı sağlamak yer alıyor. Sektöründe Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Abalıoğlu Tekstil Sanayi A.Ş. 15 yıldır pamuk ipliği üretiyor ve yıllık 35 milyon dolar civarında ciroya sahip. 60 bin iplik kapasitesi ve ileri teknolojisiyle firma, önemli bir marka durumunda, Fakat firma, standart tekstil ürünlerinde koşulların daha da ağırlaşacağı düşüncesiyle, Mısır ve Özbekistan gibi pamuğu olan ve bu konuda gelecek vadeden ülkelerde yatırım kararı almış ve bunun çalışmalarına başlamış durumdadır. 2002 yılında CURIO markasıyla ev tekstili alanında da giren firma, ürünlerini özellikle Avrupa’da dünya markalarının yanında pazarlamayı başarıyor. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Yeni Zelanda, Beyrut, Tayvan pazarına da giren CURIO markası, 2006 yılında Rusya, Japonya ve Amerika pazarına girmeye hazırlanıyor. Cafer Sadık Abalıoğlu Holding 1975 yılında Dentaş Ambalaj ve Kâğıt Sanayi ile başka bir alanda ilerlemeye başladı. Oluklu mukavva konusunda Denizli’de önemli yol kat eden Dentaş 2000 yılında halka açıldı. Çorlu’da 2002 yılında 226 bin metrekare açık ve 45 bin metrekare kapalı alan üzerinde kurulan ikinci tesisiyle birlikte 2005 yılında 65 milyon dolar ciroya erişen Dentaş Ambalaj sektöründe Türkiye’nin ilk 3 şirketinden biri. 

 

Holdingin 1985 yılında Dentaş Oluklu Mukavva Sanayi A.Ş. bünyesinde kurduğu Viyol tesisleri, 1999 yılında Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş. adıyla ayrı bir şirket haline getirildi. Türkiye’de Pazar lideri olan şirket, 2004 yılında Romanya’da üretim faaliyetlerinde bulunmak amacıyla yüzde 100 hissesi Dentaş Kâğıt Sanayi A.Ş.’ne ait Dentaş Romania SRL şirketini kurdu. Romanya’da Balkan pazarına yönelik üretim yapacak tesis üretime 2006 yılının ilk aylarında başlayacak. 

Nasa’ya bakır tel
 

Elektrolitik bakır sektöründe 1984’den bu yana faaliyet gösteren Er-Bakır A.Ş., Türkiye’nin en büyük elektrolitik bakır tel üretim tesislerinden biri. Sektöründe Türkiye’nin ikinci büyük firması olan Er-Bakır; ABD, İtalya, İngiltere, Almanya, İspanya ve İsrail başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yapıyor. Firma NASA’nın da aralarında bulunduğu birçok yüksek teknoloji uygulayıcılarının, kablo ve cihaz üreten teknoloji devi şirketlerin bakır iletken ihtiyaçlarını karşılıyor. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi firması arasında her yıl düzenli olarak yer alan ve 2005 yılında KalDer İzmir Şubesi tarafından verilen EGE BÖLGESİ KALİTE ÖDÜLLERİ "2005 KALİTE BÜYÜK ÖDÜL"ünü kazanan Er-Bakır, ABD’deki satışlarını C.N. Wire isimli kendi pazarlama şirketiyle gerçekleştiriyor.
 

Abalıoğlu Grubu sanayi faaliyetlerinin yanı sıra toplumsal sorumluluk bilinciyle genç kuşaklara yönelik eğitime yatırımları da yapıyor. Bugüne kadar Denizli’ye 4 İlköğretim Okulu ve bir Fen Lisesi olmak üzere yaklaşık 5 bin öğrencinin modern şartlarda eğitim alabildiği okullar kazandıran grup, 1999 yılında kurulan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim Vakfı ile başarılı, maddi yardıma ihtiyacı olan ve Atatürkçü üniversite öğrencilerine burs imkânı sağlıyor.