Ev tekstilinde Calvin Klein“e rakip oldu 

Vatan Gazetesi   
 Başında 30 yaşındaki Beril Abalıoğlu Özharat“ın bulunduğu ve Avrupa“da Calvin Klein, Ralph Lauren gibi dünya markalarıyla birlikte satılan Abalıoğlu Holding“in ev tekstili markası Curio, bir yılda 2 milyon euro ciro yaptı. 
Türkiye“nin en büyük iplik üreticilerinden Abalıoğlu Holding, Curio markasıyla girdiği ev tekstili pazarında dünya devlerine kafa tutuyor. Başında 30 yaşındaki Beril Abahoğlu Özharat“ın bulunduğu ve Avrupa“da Calvin Klein gibi dünya markalarıyla birlikte ringe çıkan Curio, bir yılda 2 milyon euro ciro yaptı. Üretiminin neredeyse tamamını ihracata yönlendiren Abalıoğlu, Curio“nun yurtdışı performansından memnun kalınca iç piyasada da agresif bir strateji izleme kararı aldı. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Yeni Zelanda, Beyrut ve Tayvan pazarına da Curio markasıyla girdiklerini belirten Beril Abalıoğlu Özharat, "Şu anda satış yaptığımız ülkelerin en prestijli ev tekstili butiklerindeyiz. Bulunduğumuz butiklerde ürünlerimiz Yves Delorme, Calvin Klein, Ralph Lauren gibi dünya markalarıyla aynı raflarda ve aynı fiyat segmentinde satışa sunuluyor" dedi. Bu yıl Rusya, Japonya ve Amerika pazarına da gireceklerini belirten Özharat, Eylül ayından itibaren de kendi mağazalarını açacaklarını söyledi.

  
 
 
Kişiye özel üretim

"Üretim kapasitemizi sonsuz olarak değerlendiriyoruz çünkü bizim herhangi bir üretim tesisimiz yok. Biz markamızı tasarımımızın ve servimizin üzerine kuran butik bir ev tekstili markasıyız" diyen Özharat, şöyle konuştu: "Sadece bir müşterimizin istediği ebat da sipariş alıp, kişiye özel hizmet veriyoruz. Curio markası olarak ürün gruplarımızda ağırlıklı olarak nevresim takımları, yatak örtüleri, havlu grupları, pijamalar ve terlikler var. Perakende fiyatları 200 üa 400 YTL arasında değişiyor. Bu yıl yeni ürün olarak battaniye ve şal da üreteceğiz." 

 

7 yılda karını yüzde 404 artırdı 

Denizli merkezli en büyük sanayicilerden biri olan ve 400 milyon dolar ciroya imza atan Abahoğlu Holding, iplik üretiminin yanı sıra, bakır, pamuk, iplik, ambalaj ve viol sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Abalıoğlu Grubu, İstanbul Sanayi Odası ilk 500 şirket sıralamasında 189“uncu, Ege Bölgesi Sanayi Odası ilk 100 şirket sıralamasında ise 22“nci oldu. Şirket son 7 yılda yüzde 151 büyüme hızı ile Türkiye“nin en hızlı büyüyen 27“nci ve yüzde 404 kâr artışı ile en yüksek kâr artışı sağlayan 28“nci şirketi oldu.