TAD 

 

 

 

Elyaf, şerit, iplik on-line ve off line kalite kontrol ve izleme sistemlerinin dünya genelindeki iyi bilinen ismi Uster Technologies’in Usterized ticari markası kullanıcılarına Abalıoğlu Tekstil A.Ş’de eklendi. 

 

 

 Yeni Usterized Üye programı çerçevesinde Uster, artık sadece seçilmiş müşterilerine Usterized markasının kullanımını sunuyor. Bu seçilmiş iplik fabrikalarından biri de Abalıoğlu Tekstil. Denizli’de kurulu kısa elyaf iplik üreticisi Abalıoğlu Tekstil, Usterized Üye programına Türkiye’den ilk katılan firma oldu. Usterized belgesi, 21 Aralık’ta düzenlenen bir seremoni ile Abalıoğlu Tekstile verildi. Seremonide Uster Technologies İsviçre, Uster Türkiye ve Abalıoğlu Tekstil temsilcileri hazır bulundular. Uster, elyaftan bobinlemeye değin tüm test ve kalite kontrol işlemlerinin Uster cihazlarıyla mükemmel olarak yapıldığı, istikrarlı bir kalite garantisi sunabilen firmalara bu belgeyi veriyor.

 

Abalıoğlu Teksti A.Ş. Kalite Güvence Sorumlusu Ömer Tanınmış, Usterized Üye programına katılmaları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

 

 

“Biz, hammaddenin girişinden itibaren tüm iplik üretim sürecini Uster’in test cihazlarıyla kontrol ediyoruz. Bunu yaparken de uyguladığımız standartlar var. Böyle iplik üretimine, ipliğin kalitesine tam olarak hakimiz. Müşterilerimize hep aynı yüksek standartlarda iplik sunuyoruz. Uster firması da bizim bu durumumuzu yerinde gördü, değerlendirdi ve bizi Usterized Üye programına dahil etti. Bu programa Türkiye’den ilk katılan firma Abalıoğlu Tekstil’dir. Usterized sertifikasını bobinlerimize koymaya başladık. Bunun bizim içi anlamı, kalitemizin Uster tarafından kabul ve tescil edilmesidir.”,,, 

 

Abalıoğlu Tekstil 1991 yıllında 15.504 iğlik kapasite ile ring iplik üretimine başladı. 1995 ve 1998 yıllarında yaptığı yatırımlarla kapasitesini artıran firma bugün 53.328 iğlik ring ve 864 rotorluk open – end iplik üretim kapasitesine sahip bulunuyor.

 

Uster Türkiye satış müdürü Aşkın Kesler, yeni Usterized Üye programı ile ilgili olarak şu bilgileri verdi: 

 

“Uster bilindiği gibi, elyaf, şerit, iplik ve kumaşta test ve izleme sistemlerinin dünyadaki lider kuruluşu. Cihazları, dünyadaki birçok firmada olduğu gibi Türkiye’de de geniş bir kullanım ağına sahip. Usterized Üye programı da, iplik üreticilerinin ipliklerinin kalitelerinin dünya çapında kabul görmesine yönelik bir program. Pek çok tekstil üreticisi için Uster ürünleri ile kalite kontrol bir performans ve kalite kanıtıdır. İhracata yönelik uluslar arası iplikçiler için Uster ürünleri ile kalite yönetimi bir tercih edilme nedenidir, böylelikle dünya genelinde müşteri kazanabilir ve istikrarlı bir kalite garantisi sunabilirler. Usterized markası iplik üreticilerini desteklemek için bunu vurgulamak için bir kalite damgasıdır. Türkiye’den de Abalıoğlu tekstil A.Ş., Usterized Üye programına seçildi. Kalitesi ile iç ve dış pazarlarda iyi bir isim olan Abalıoğlu’nun daha da bilinir hale gelmesine Usterized Üye Program’ın katkısı olacaktır. Çünkü Uster’de bu programın yaygınlaşması için yoğun bir promosyon çalışması yapıyor.”

 

 
Usterized Üye Avantajları

 

 

İplik üreticileri yüksek kalite ürünlerini Usterized ile markalandırarak rekabette farklılıklarını vurgulama şansı elde ederler. Usterized ürünleri ile sağlanan başlıca avantaj: 

 

  • Üstün kalite iplik üretimi
  • İstikrarlı kalitede iplik üretimi
  • Uluslar arası kabul görmüş kalite standartlarında iplik üretimi
  • En gelişmiş teknoloji kullanma
  • Prosesleri en iyi kalite ve tutarlılıkta yönetme
 Uster tekstil dünyasında test cihazları alanında en geniş üretim paleti ile bilinmektedir. HVI ile pamuk balya numune analiz ve sınıflandırma, AFIS PRO ile pamuktaki ince yer, neps, kısa elyaf, TESTER 4 ile iplikte düzgünlük, tüylülük, numara, toz optik ölçülürken, OUANTUM CLEARER 2 ise bobin ve opend-end iplik makinelerinde optik temizleme yapılabilmektedir.