Hürriyet Gazetesi

 
 
Denizli’de, Erbakır Kablo, ürettiği bakır telleri dünyanın en büyük uzay üssü NASA’ya satıyor. Erbakır Kablo Genel Müdürü Müjdat Keçeli, teknoloji ve uluslararası standartlara büyük önem verdiklerini, ihracatta gelinen noktanın NASA’ya kadar uzandığını söyledi.
 
 
 
Ürettikleri bakır tellerin çok yüksek teknoloji kullanılarak ortaya çıkarıldığını ve başta gelişmiş ülkelerin sanayi kuruluşları olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine ihraç ettiklerini ifade eden Keçeli, şöyle konuştu: ‘Erbakır kablosu, cep telefonları, bilgisayarlar, televizyonlar, sağlık aletler, helikopterler ve uçak yapımında kullanılıyor. Pazarlara uzaklığımıza rağmen kalite ve sürdürülebilir bir başarı sağladığımız için talep alıyoruz. ABD’de uçak kablosu üreten firmaya verdiğimiz kablolar, NASA’da kullanılıyor. Bir zamanlar toplu iğneyi bile ithal ederken bugün çok NASA’ya kadar ulaştık.’
 
 
 
Denizli Valisi Gazi Şimşek de, şehirdeki sanayi kuruluşlarının en son teknoloji kullanarak katma değeri yüksek ürünler ürettiğini ifade ederek, ‘Özellikle uzay teknolojisi, hava teknolojileri ve uçaklarda Türk kabloları kullanılıyor’ dedi.