Milliyet Kariyer

 
Her biri farklı sektörlerden 10 lider, olmazsa olmaz kurallarını, çalışanlarını nasıl seçtiklerini, iş hayatında aldıkları dersleri, hedeflerini ve yönetim sistemlerini Milliyet Kariyerim“e anlattı. “Her şeyden önce güven“ diyen liderler, çalışanlarından da işlerine tutkuyla bağlı olmalarını bekliyor. Hataları ise tolere etmeye hazırlar, “Yeterki ders almayı bilelim“ diyorlar
 
 
 
Önce beyinleri sonra kalpleri kazandı
 
 
Faruk Güler, Cafer Sadık Abalıoğlu Holding CEO“su
 
 
Olmazsa olmaz kuralı
 
Güven, güven, güven...
 
 
Nasıl bir lider
 
Hayalleri olan ve hayallerini gerçekleştirmek için çalışmaktan çok zevk alan, altı duyusunu ve aklını kullanan dürüst ve adil bir insan olmaya çalıştım hep.
 
 
 
Yaptığı en doğru iş
 
 
Tüm hayatı paylaşmak.
 
 
 
En büyük yanlışı
 
 
Yıllarca büyük şirketlerin yönetiminde olup genel müdürlük görevinde bulunduktan sonra kendi küçük şirketimi kurup yönetiminin başına geçmek yanlıştı, zaman kaybı idi.
 
 
 
İş özel hayat dengesini nasıl kuruyor
 
 
Benim hayatımda ayrı yaşam bölümleri yok. Çalışmaktan da, ailemle beraber olmaktan da, bir sanat eserini seyretmekten de, tekneyle açılıp rüzgar ve su sesini dinlemekten de bunları iç içe ve aynı anda yapmaktan da büyük zevk alıyorum.
 
 
 
Hata ve başarıları nasıl değerlendiriyor
 
 
Aynı hatayı tekrar yapmamak üzere gerekli önlemleri alıyorsak hatayı tolere etmek için başka bir şey yapmaya gerek yok. En tehlikelisi insanların farkında olarak, kişisel ego veya çıkarları için, yaptıkları hatadan dönmemeleri.
 
 
 
Çalıştığı insanları nasıl seçiyor
 
 
Ben, yaratıcı ve iddia sahibi olan, yaptığı görevi kendi işi olarak benimseyen, etik değerlerimize uygun insanlarla çalışırım.
 
 
 
En önemli deneyimi
 
 
Kariyer hayatımın ilk yıllarında atandığım yöneticilik görevinde çok reaksiyonla karşılaştım. Tüm arkadaşlar için ben bir bilinmez çaylak idim. Günlerle tarif edilecek kısa bir sürede arkadaşlarımın önce beyinlerini sonra kalplerini kazanabildim.