Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız İsmet Abalıoğlu, İş Hayatındaki Tecrübelerini Üniversite Öğrencileriyle Paylaştı.

  21.12.2011 

  Yaşam hikâyesini, iş hayatındaki tecrübelerini, demokratikleşmeden yolsuzlukla mücadeleye, ekonomiden çevrenin korunmasına, tarımdan eğitime Türkiye“nin temel meselelerine dair görüşlerini “Adresini Arayan Mektuplar - Bir İşadamının Portresi ve Anıları: İsmet Abalıoğlu” kitabında kamuoyu ile paylaşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız İsmet Abalıoğlu, Yeni Ufuklar Kulübü’nün daveti ve organizasyonunda Pamukkale Üniversitesi öğrencileriyle beraber oldu. Etkinlik; 21 Aralık 2011 Çarşamba günü saat 15.30’da Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlendi.

 

 Abalıoğlu, babası Cafer Sadık Abalıoğlu ile başlayan iş yaşamından holdinge uzanan uzun ve zorlu süreci ve bu süreçteki tecrübelerini gençlere aktardı. Gruba ait olan her iki vakıf- Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ve DOÇEV- hakkında kısa bilgiler verdi. Siyasal ve toplumsal sorunlara karşı tepkisiz kalmadığını, başbakandan cumhurbaşkanına hatta Papa’ya bile mektuplar yazdığını belirtti. Ailesine ve dostlarına zaman ayırmanın, dürüstlüğün, hak yememenin, sözünün eri olmanın kendisi için ne kadar önemli olduğunu yaşadığı tecrübelerle anlattı. Karşılaştığı tüm zorluklar karşısında yılmadan mücadele ettiğini, sağlık sorunlarını bile aşmayı öğrendiğini, yaşamdaki 24 saati, hakkını vererek dolu dolu yaşamaya çalıştığını ve bu durumun kendisini diri tuttuğunu, Nazım Hikmet’in ‘’Yaşamak güzel şey be kardeşim!’’ sözleri ile ifade etti.

 
 
En büyük yatırımın kendimize, aklımıza, bilgimize, bilincimize, donamımıza yapılması gerektiğini, kendisinin de böyle yaptığını, bu yatırımın bire bin verdiğini kişisel tecrübelerinden elde ettiğini belirtti. Sözlerine Mevlana’nın ‘’Evreni öğrendim, sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim. En sonunda da evreni aydınlatabilmek için önce çevremi aydınlatmam gerektiğini öğrendim.’’ deyişi ile son verdi. Konuşmasının sonunda gençlerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı.