Abalıoğlu Holding Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’ne Katıldı
  
 Abalıoğlu Holding A.Ş. olarak resmi sponsorluğunu üstlendiğimiz; PERYÖN (Türkiye Personel Yönetimi Derneği) Ege Şubesi tarafından 08-09 Mayıs 2009 tarihinde “HER YÖN İNSAN-Yeni Dünya Düzeninde Ne, Neyi, Nasıl Etkiler?” ana teması ile yedincisi düzenlenen Ege İnsan Yönetimi Zirvesi’nde, yeni dünya düzeninde küreselleşmenin temellerini oluşturanlar ile yaşanan ekonomik kriz ve krizden çıkış yolları uzmanlar tarafından masaya yatırıldı.
 
Denizli Pamukkale’de gerçekleşen organizasyon, PERYÖN Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Barbaros Kon’un, yaptığı açılış konuşmasıyla başladı, zirve Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar ile Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Fazıl Necdet Ardıç’ın konuşmalarıyla devam etti.
 
Yürütme Kurulu Başkan Yardımcımız Sn. Oğuz Abalıoğlu İş Yönetiminde Karlı Kararlar konulu oturumda panelistler arasında yerini aldı. Sn. Oğuz Abalıoğlu oturum sırasında yaptığı konuşmada; “Krizde karlı sonuçlar doğurabilecek kararlar almak oldukça zordur. Bu dönemlerde şirketler genellikle krizi en az hasarla atlatma yolunu seçerler.    
 
 
   Mevcudu korumaya çalışırlar.  Kapasite artırıcı ileriye dönük yatırımlarını ertelerler. Tasarrufa daha çok önem verirler.  Risk yönetimi, kriz yönetiminin önemli bir parçasıdır. Riskleri iyi tanırsak, önlem alırsak ve çözüm üretebilirsek; yani yönetebilirsek krizler fırsat olabilir. CSA Holding olarak 2001 yılındaki krizden sonra gelecek krizler için gerekli hazırlıkları yapabilmek adına Risk Yönetimi Direktörlüğü oluşturduk. Nakit akış planları yaparak şirketlerimizin borçlanma ihtiyaçlarını belirledik ve bu ihtiyaca yönelik fonlamayı likidite daralması yaşanmadan önce sağladık. Dış piyasalarla etkileşimi olan şirketler krizi daha önceden gördüğü ve önlem almaya daha önceden başladığı öngörüsü ile Abalıoğlu Holding olarak bizde 2000 yılından itibaren uzun vadeli stratejik bir plan ile rotamızı uluslararası arenaya çevirdik. 4 farklı ülkede üretim ve ticaret yatırımıza başladık. Mısır’daki yatırımımızı gerçekleştirdik ve Amerika’daki yatırımımız ile yurt dışındaki gelişmeleri takip etme fırsatı bulduk. İş süreçlerimizi, şirketlerimizde performans değerlendirme sistemini tekrar gözden geçirdik ve üretim alanında da daha verimli çalışabilmek için süreçleri revize ettik. Grup sinerjisinden faydalanmak amacıyla ortak hizmet satın alması yöntemini uygulamaya başladık.” dedi.  
 
Eğitimci Danışman Gülcan Arpacıoğlu, Elginkan Holding İK Müdürü Dr. Habibe Akşit, SGK Denizli Bölge Müdürü Ayhan Dorum, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet ÖZER, SGK Baş Müfettişi Dr.Özgür Hakan Çavuş, MCT Yönetim Danışmanı Fazıl Oral, Vision Europe Genel Müdürü Vedat EROL, Prof.Dr.Fevzi DEMİR, Yazar Adnan Nur Baykal, Yazar Özden Aslan, Aydem Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan SALDANLI, Şair Ataol Behramoğlu, Alan Stevens, Peter Mark Adams gibi önemli isimlerin katıldığı zirvede, TNT, Tofaş, Turkcell, Garanti Bankası, Ritz Carlton Hotel, Hugo Boss gibi firmalarda ödüllü uygulamalarını paylaştığı ve Seramikve Ebru yapımlarının olduğu  keyif oturumları ile 7. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi yoğun ilgi gördü.