Türkiye’de ilk kez, ambalaj ve kağıt sektöründe yer alan bir kuruluş kurumsal yönetim değerlendirme notu aldı.
  
  
Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş.’nin (DENTA) Kurumsal Yönetim Derecelendirme notu 7,08 olarak açıklandı. Dentaş ile birlikte İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’ni oluşturan şirket sayısı 10’a yükseldi.
 
 
Türkiye“de Sermaye Piyasası Kurulu lisansı ile kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş., Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş.’nin Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 10 üzerinden 7,08 (%70,75) olarak belirlemiştir.
 
 
Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Ş.“nin kurumsal yönetim derecelendirme metodolojisi, Sermaye Piyasası Kurulu“nun Temmuz 2003 tarihinde yayınladığı ve daha sonra Şubat 2005 tarihinde revize ettiği Kurumsal Yönetim İlkelerini baz alınarak oluşturulmuştır.
 
  
SAHA A.Ş.“nin Dentaş için vermiş olduğu 7,08“lik not, Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş.’nin SPK Kurumsal Yönetim İlkelerine önemli ölçüde uyum sağlamış olduğunu, çoğu gerekli politika ve önlemleri uygulamaya soktuğunu göstermektedir.
 
  
 
SPK“nın konuya ilişkin ilke kararı çerçevesinde, farklı şekilde ağırlıklandırılmış olan Pay Sahipleri, Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık, Menfaat Sahipleri ve Yönetim Kurulu ana başlıkları altında yapılan değerlendirme sonuçları aşağıda yer almaktadır:
 
  
Ana BaşlıklarAğırlıkNot
Pay Sahipleri%2578,93
Kamuyu Aydınlatma 
ve Şeffaflık%3573,33
Menfaat Sahipleri%1575,09
Yönetim Kurulu%2556,36
Toplam%10070,75
Firma Notu: 7,08  
İMKB şirketi olan Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. ile birlikte İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi’ni oluşturan şirket sayısı ona yükselmiştir.
  
Günümüz küresel rekabet piyasasında istikrarlı büyümeyi ve gelişmeyi sağlamak, hatta ayakta kalabilmek ancak sağlıklı işleyen kurumsal yönetim alt yapısıyla mümkündür. Kurumsal yönetim ilkelerini operasyonlarına yansıtan Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. bir çok başarıya da imza atmıştır. Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan anketler doğrultusunda ambalaj sektöründe ve müşteri memnuniyetinde “En Beğenilen Şirket” seçilmiştir. Her yıl birçok dalda “TSE Altın Ambalaj” ve “Dünya Ambalaj Ödülleri” ni alan DENTAŞ Ambalaj, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemine de üçlü entegre olarak sahip olan Türkiye’de ikinci, sektörde ilk firma olmuştur. Toplam Kalite Yönetimi çalışmaları ile Türkiye’ de örnek uygulamalara sahip olan DENTAŞ Ambalaj, Türkiye Kalite Derneği tarafından “Yerel Kalite Odağı” seçilmiş, KalDer’ in “EFQM - İş Mükemmelliği Modeli” ni benimseyip Ulusal Kalite Hareketine katılarak, “Toplam Kalite Yönetimi” ve “Yalın Yönetim” gibi yönetim felsefelerini uygulamaya koyarak sürekli gelişme trendi içerisinde dünya standartlarında bir yönetim düzeyini yakalamış durumdadır. WPO’nun düzenlediği 2006 Dünya Ambalaj Yarışmasında Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. iki yeni tasarımıyla Dünya Yıldızı ödülü almıştır.
 
  
Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş., Kurumsal Yönetim Endeksinde kalıcı olarak, dünyada örnek gösterilen kuruluşlar arasında yerini almayı hedeflemektedir.