“Küçük Ellerden Büyük Umutlar”

 

 

Denizli Namık Kemal İlköğretim Okulu 4-C sınıfı öğretmen ve öğrencileri tarafından okuma alışkanlığını artırmak amacıyla bir kitap hazırlandı. Öğrencilerin kitaptan elde edecekleri gelir ile Anıtkabir ve Çanakkale’ye giderek atalarını ve atalarının bu vatan için şehit olduğu toprakları ziyaret edecekleri bildirildi. Daha öncede oluşturdukları kartpostalları bastırıp satarak elde ettikleri gelirleri Tsunami felaketzedelere göndermişlerdir.

 

 

 

 

Kitabın yapılmasında maddi ve manevi desteği sağlayan Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Başkanı Ali Abalıoğlu bir basın toplantısı düzenleyerek, “…Kitabın taslağı önümüze geldiğinde gördüğüm yaratıcılık örneği beni heyecanlandırdı. Çocuklarımızın bu yaratıcı çalışmalarının gelecekte yapacakları daha faydalı çalışmalar için bir adım olmasını diliyorum. Giderek kişisel çıkarların ön plana çıktığı günümüzde, çocuksu hayal gücünün yaratıcılıkla birleştiği bu hikaye ve resimlerin küçük ellerden büyük umutlar için yapılmış olmasını taktirle karşılıyor, yürekten destekliyorum…” dedi.

 

Şimdiden ikinci baskıya geçilen kitabın mimarlarından 4-C sınıf öğretmeni Ülfet Özten, “ …Kitap okumamak için bir çok bahanesi bulunan öğrencilerime “Siz nasıl kitap okumak isterdiniz?” diye sordum. Birer hikaye yazdılar, hikayelerini resimlediler. Ve bu kitap ortaya çıktı...” dedi.