13.02.2006 tarihinde, Açı Sanat Galerisi’nin katkılarıyla Vakıf Merkezimizde, İMOGA Sanat Galerisinin Özgün Baskı Teknikleri kullanılarak yapılan resim sergisi, Sayın Vali Gazi Şimşek’in de katılımı ile sanat sevenlerin ziyaretine açılmıştır.

 

        

 

Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan tarafından Türkiye’nin ilk grafik sanat müzesi olarak kurulan IMOGA İstanbul Grafik Sanatları Müzesi, bünyesinde bulundurduğu 1200’ün üzerinde özgün baskı eser ile dünya standartlarında arşive sahip bir sanat merkezidir.
 

 

Açı Sanat Galerisi ile birlikte düzenlediğimiz sergide, İMOGA İstanbul Grafik Sanatları Müzesi koleksiyonlarından 42 seçkin eserleri yer almaktır.

 

       

 

Vakfımız hedef kitlesi olan çocukların sanata olan ilgilerinin artırılması ve yeteneklerinin desteklemesi için çalışmalar yaparken, bu konuda Denizli için önemli sanatsal ve kültürel etkinliklere de katkıda bulunmaktadır. Ulusal ve uluslararası alanda başarılı olacağına inandığı çocuklara destek veren Vakıfımız, bu sergi kapsamındaki resimlerin satışlarından elde edilecek geliri de bu destek kapsamında kullanacaktır.