KURULUŞTAN GÜNÜMÜZE DENIZLI BELGESELI

 Abalıoğlu Holding Denizli'nin Tarihini ve Kültürünü Günümüze Taşıyor

Batı Anadolu’nun güzel kentlerinden, tarih boyunca medeniyetlerin el ele verdiği Denizli...

 

Her karışında, her tepesinde geçmişinden izler taşıyan, attığınız her adımda bunu size hissettiren Denizli...

 

“Kuruluştan Günümüze Denizli” Belgeseliyle şehrimizin tarihi ve kültürü günümüze taşınıyor...

 

Yüzyıllar öncesine dayanan Denizli’nin tarihini, varoluş serüvenini, geçmişini, geleneklerini anlatmak amacıyla Abalıoğlu Holding’in kurumsal sosyal sorumluluğu çerçevesinde hazırlanan “Kuruluştan Günümüze Denizli” Belgeseli sizlere ve gelecek kuşaklara ulaşıyor.

 

Belgesel filmimiz ile yüzlerce yılın, bir çok uygarlığın, rengarenk kültürlerin, savaşların, farklı dinlerin izlerini taşıyan Denizli’yi tanıma, tarihin derinliklerinde yolculuk etme, günümüze dek uzanan öykülerine tanıklık etme fırsatı bulacaksınız.

 

Abalıoğlu Holding yönetim kurulu başkan yardımcısı Ali Abalıoğlu’ nun hazırlanan belgesel filmi ile ilgili yorumu ise: “69 yıllık sanayicilik geçmişimizde, yatırımlarımız ve sektörlerimizdeki başarılarımız ile ülkemizin ulusal kalkınmasına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.Ancak tarihimize, kültürümüze yönelik çalışmalar yapmak bizlere ayrı bir gurur ve heyecan veriyor.Bu vesileyle tarih boyunca Denizli’yi yaşanır kılan ve bugünlere gelmemizi sağlayan herkesi minnetle anıyoruz.

 

Bu belgeselin hazırlanmasında ve tarihi gerçeklerle uyumlu olmasında katkılarını esirgemeyen Pamukkale Üniversitesi’ndeki tarihçi dostlarımıza ayrıca teşekkür ederiz.

 

"Kuruluştan Günümüze Denizli" Belgeselimizin tanıtımına, buradaki adres bağlantısından ulaşabilirsiniz.

 

Belgeselin tamamına Bölüm 1 ve Bölüm 2 bağlantılarından ulaşabilirsiniz.